Läckra havre- och kvargplättar
Gjorde det här receptet för ett tag sedan och det blev gudomligt gott och var väldigt enkelt att göra! Prova du också!
(För att göra dem glutenfria använd Sempers rena havre)
Havre- och kvargplättar (ca 16 st)
Ingredienser:
4 ägg
250 gr lättkvarg 0,3%
80 gr havregryn (ca 2 dl)
2 dl lättmjölk (laktosfri)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,1 dl vanilj casein (Body Science)
Typ 20 gr stekfett
Utförande:
Blanda alla ingredienser och använd en mixerstav för att göra smeten slät. Caseinet gör smeten tjock så ha gärna i den alldeles före gräddning. Värm plättjärnet, tillsätt fett och grädda. Servera med mango och stora blåbär.


Makronutrientfördelning:
Cirka-värden för havre- och kvargplättarna (ej frukt och bär inräknat):
Kcal: 1024
Protein: 96,6 gram
Kolhydrater: 59,6 gram
Fett: 43 gram
Per 100 gram:Kcal: 151
Protein: 14,3 gram
Kolhydrater: 8,8 gram
Fett: 6,4 gram
Betyg:
Säger som en god vän till mig: AWESOME!

Kommentarer
Postat av: Amanda
Mums låter skit gott! Tror du man kan köra med choklad- eller vanilj proteinpulver istället för vanilj casein? :) Eller är det caseinet som gör att smeten tjocknar, precis som mjöl gör i vanlig pannkakssmet?
Postat av: Julia
Du kan köra med vanligt vaniljproteinpulver också :) Smeten är ganska lik vanlig pannkakssmet ändå :) Lycka till!
Trackback