Kaseinhavregrynsgröt

Jag har upptäckt att när man går på en deff kan man få konstiga cravings...idag var det havregrynsgröt! Jag är inte mycket för gröt egentligen eftersom jag tycker det är ganska tråkig mat. Av den anledningen blev det ännu mer spännande att försöka göra gröten lite roligare, matigare och samtidigt förbättra näringsvärdet.

Kaseinhavregrynsgröt 1 portion

Ingredienser:
1 dl (ca. 40 gram) havregryn (ren havre för glutenintoleranta)
2 dl laktosfri lättmjölk
salt
1 liten 'mosig' banan (en sån som man tycker har legat lite för länge för att man ska vilja äta den som den är)
1/2 dl vatten
1/4 dl vaniljkaseinpulver

Utförande:
Skiva bananen i smala skivor och måtta upp vaniljkaseinet. Häll havregrynen, mjölken och saltet i en kastrull och slå på värmen. Eftersom mjölk lätt bränner fast så rekommenderas medeltemperatur på plattan och en teflonbelagd kastrull. Rör konstant runt blandningen tills den har tjocknat till lite. Tillsätt bananen och rör om. När bananbitarna blivit lite varma så är det dags att hälla på vattnet och vaniljkaseinet. Fortsätt att röra ihop allt tills vätskan absorberats. Häll upp i en skål och njut!

Makronutrientfördelning:
Cirka-värden som är baserade på produkterna i ingredienslistan.
Kcal: 329
Protein: 20,3 gram
Kolhydrater: 54 gram
Fett: 3,9 gram

Betyg:
Gröten blev lite mer matig med mjölken, bananen och kaseinet, vilket jag saknar från grundreceptet. En förutsättning för kaseinhavregrynsgröten är att man helst ska gilla vaniljkasein eftersom en hel del smak kommer därifrån. I övrigt blev den väldigt krämig och god.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0